Orlove stene

Preuzeto sa sajta http//paraglidingserbia.rs

 

Postoji mnogo razloga zašto najviše volim da letim na Kopaoniku. Prvo zato što ima više startova za sve pravce vetra, drugo svi su termični, baze su uglavnom više u odnosu na taj dan u regionu, ako nigde nema kumulusa na Kopu će biti bar jedan, daje mogućnost ya nesvakidašnje iskustvo, letenje iznad kumulusa… imao bih još puno o čemu pisati, ali to je već svima dobro poznato, pa čemo se fokusirati na on što je bilo juče.

Juče se na Kopu okupila KKK ekipa (Kraljevo, Kruševac, Kosovska Mitrovica). Nas domaćih nije bilo, jer smo svi bili na poslu do 15h, pa nismo imali vremena da izadjemo na Kop i iskoristimo ovaj vrhunski dan, već odosmo na Lisac na najkrači desant tamo u životu 🙂 Ali, oni koji su mogli da se izvuku od obaveza, nisu puno razmišljali i okupiše se na Orlovim stenama. Baza 3600, kumulusa na sve strane, 4 pilota napraviše u proseku skoro po 100km… eto kakav je dan  bio.

Vlajko je odradio FAI trougao od 118km, Gugi, Martin i Čajo “out’n’return” od skoro 100km… ma nije razvalio samo ko nije bio 😀 Uostalom pogledajte i sami njihove letove na XCglobe od 19.05.2017. Možete i pojedinačno po letu na linkovima ispod:

Vlajko        Gugi         Martin        Čajo

U velikim smo razmatranjima da ubacimo Orlove stene kao redovnu opciju na našim takmičenjima. Sada, na Državnom prvenstvu Poljske i Srbije, ćemo razgovarati sa njihovim pretpostavljenima o tome, a ako to odradimo na 150 pilota, onda računajte na ovaj fenomenalni start i u budućnosti na takmičenjima na Kopu. Problem je malo sa sletištem, ali ima dobra opcija i za to. To će biti tema nekog drugog posta.

Što reče Vlajko u jednom komentaru za ceo Raški kraj: “Dobrodošli na srpske Alpe”!!!

 

Predrag Dudić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 3 =