Letvica se podigla

Ovih dana smo svedoci revolucije našeg XC paraglajdinga.

U par dana je napravljeno nekoliko letova od skoro 200 kilometara.

Dani za letenje su bili odlično ali ništa bolji nego u slično vreme predgodnih godina. Šta se zapravo desilo pa se postižu ovakve distance kakve smo mogli sanjati samo?

Desio se Kaktus 🙂

Stasao je u odličnog pilota i sa svojom željom za letenjem kao i prividnom lakoćom kojom postiže odlične rezultate, uz to putanjama koje niko ranije nije koristio, inspirisao druge da daju sve od sebe i poveruju da se može mnogo više nego dosad.

Danas smo bili svedoci postavljanja novog državnog rekorda u preletu izmedju 3 okretne tačke (plus start što znači četiri) od strane Kesketa sa distancom od 196.2 kilometara. Bravo Keske!

Atmosfera je takva da se čini da će 200 kilometara pasti svaki dan ali se za to mora poklopiti mnogo toga što znači da je potreban faktor sreće.

Srdjan Ristanović je takdodje imao odlične letove, postavio lični rekord pa svakako zaslužuje čestitke i da piše izveštaj!

Na našem takmičenju došlo je do smene ne čelu pa su Kaktus i njegov tim “Sujetni” (Kaktus, Srdjan, Mladja i Ćeha) izbili na prvo mesto, maestralno i svaka čast!

Letovi ispod 100 bodova više nisu ništa posebno jer je letvica pomerena mnogo više 🙂

Ostaje da vidimo imaju li Gugi, Uroš, Vlajko, Rokeri i Braća Kares, odgovor na ovaj izazov 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 6 =