Iznad Srbije XC liga

Poštovani piloti,

Bliži se početak nove sezone pa smo želeli da vas obavestimo o velikoj novosti.

Grupa pilota sa velikim iskustvom  je došla na ideju da se sledeće sezone pored standardnog „Iznad Srbije“ takmičenja gde se neće ništa menjati dodatno napravi i XC liga „Iznad Srbije“.

Takmičenje će se sastojati iz pravih takmičarskih zadataka na raznim terenima i biće bodovano slično zvaničnoj ligi. Zamisao je da se na taj način vikendi i praznici kada nema zvaničnih takmičenja a imaju dobru prognozu za neki start, iskoriste za održavanje zadatka u okviru ove lige.

Cilj je da se još više unapredi grupno i takmičarsko letenje kod nas.

Neće biti  kotizacija tj. biće besplatno ali i bez organizovane logistike već će piloti to raditi samostalno.

Rezultati će se objavljivati na sajtu „iznadsrbije.rs“.

Koristiće se startovi gde je moguće običnim vozilom doći a putanje trka će se odredjivati tako da omoguće lak retransport.

Zadatke će praviti najkompetentniji piloti a biće deljeni putem XC Track-a tako da savetujemo sve koji ga dosad nisu koristili a imaju nameru da se takmiče, da ga detaljno prouče.

Takmičenje će početi standardno od 1.1. a završiće se u  prvim mogućim zadatkom na Rajcu u oktobru kada ćemo organizovati druženje i proglašenje.

Detaljna pravila će biti objavljena kada se zvanično otvore prijave za novu sezonu gde ćete u slučaju da želite da se takmićite na ovom takmičenju morati da označite polje za to.  

1 thoughts on “Iznad Srbije XC liga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen + eight =