Proglašenje pobednika za sezonu 2019

U lepoj atmosferi i predivnom vremenu u nedelju na Rajcu je održano treće po redu proglašenje pobednika našeg takmičenja. Zahvaljujemo se svim učesnicima takmičenja, svima koji su došli na proglašenje, sponzorima za obezbedjene nagrade.

Iza nas je još jedna uspešna sezona sa preko 1600 letova i oko 26000 preletenih kilometara. Tokom sezone imali smo 50 letačkih dana u kojima su pravljeni letovi preko 50 bodova, 173 leta su imala preko 50 bodova, sve čestitke takmičarima.

Mnoge granice su pomerena pa smo Imali  nove rekorde u ukupnom broju bodova u pojedinačnoj i timskoj konkurenciji, rekordne letove po bodovima i distanci. Najzanimljivije je bilo upravo kada su ti letovi  pravljeni sredinom jula,  pa smo putem lajv trekinga pratili i navijali da se konačno Željkov rekord i granica od 200km u Srbiji obore. Malo je falilo ali je ostala je samo pusta želja, ipak Kaktus, Keske i Bankar su dokazali da su vrhunski piloti i da iz jake konkurencije na površinu ispliva kvalitet.

Potrudili smo se da na sajtu takmičenja  ispratimo sva XC dešavanja u kojima su naši piloti bili akteri u zemlji i inostranstvu. Objavili smo preko 30 tekstova a učesnici takmičenja su poslali   preko 1400 slika na Viber grupu. Imali smo izveštaje za: najbolje letove,  sva takmičenja naše XC lige, pratili smo dešavanja Kolumbiji a kasnije i reprezentaciju  na SP u Kruševu. Moram reći da nismo uvek imali dovoljnu saradnju sa njihove strane pa su ti izveštaji ostali pomalo nedorečeni.

Pokazalo se da su Rajac i Vršac dva najzgodnija terena za prelet u Srbiji. Ove sezone Vršačka kula je imala 66 letačkih dana sa 392 leta i 5691 preleteni kilometar  dok je Rajac imao 52 letačka dana sa 374 leta i 7245 preleteni kilometar.

Na Kesketov prelog odlučili smo razbijemo zimsku monotoniju i da napravimo zimsku ligu koja počinje 20.10.2019. a završava se 15.2.2020. Imamo samo pojedinačnu konkurenciju a pravila su ista kao i dosad, deset najboljih letova sa hedikepom po klasi krila.

Nema kotizacije, svi koji su dosad bili prijavljeni u nekoj sezoni su učesnici. Ukoliko neko nije bio učesnik a želeo bi da se takmiči u zimskoj ligi neka me kontaktira.

U nastavku pogledajte video i slike sa proglašenja.

Spirala vec leteo dva puta. Drugi put 15min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + 6 =